Miljø og gjenbruk

Miljø og gjenbruk er selve grunnpilaren til Hobøl ASVO, samtidig som det også er en svært viktig kjerneverdi for oss.

Vi tar imot alt fra små møbler til pyntegjenstander og antikviteter, leker, middagsserviser og tegneserieblader. Store tekstiler som f eks sengetrekk og lakener er også velkommen. Til produksjon av tennbriketter tar vi også imot stearinlys.

Noe av det vi mottar blir satt ut i Gamle Hagen Bruktbutikk for videresalg. Der stilles det ut i ryddige og lyse lokaler, slik at du får en hyggelig opplevelse når du kommer på skattejakt.

En av salmakeravdelingens stolte medarbeidere holder opp to fargerike produkter hun har laget. Det er strikket eller heklet. I bakgrunnen ser vi andre sitte og jobbe.

En verdifull ressurs

For oss betyr imidlertid gjenbruk så mye mer enn salg av brukte gjenstander. Mye av det som blir levert til oss blir nemlig også benyttet som svært nyttige ressurser til sysselsetting av våre flittige medarbeidere.

Brukte tekstiler kan bli til vevde filleryer eller fargerike puter, og møbler kan få nytt trekk hos Søm og Vevestua. Trenger møbler å repareres, er dette en jobb for prosjektavdelingen der de også får noen strøk med maling før de sendes videre. Vår produksjonsavdeling lager i tillegg tennbriketter ut av gamle aviser og stearinslys vi får levert.

Slik tar våre kreative medarbeidere brukte gjenstander som allerede har mye historie og sjel, og forvandler de til noe nytt med enda mer verdi.

Bilde av en ung jente som sitter og vever tepper eller filleryer ut av tøyremsene som er blitt revet opp av gamle sengetøy osv. Vevemaskinen er tydelig gammel, men fortsatt i full bruk.
En mannlig medarbeider sitter og river tøystrimler av sengetøy.
En av Hobøl ASVOs mannlige medarbeiderne holder opp ferdig produkt med tennbriketter pakket i papirpose, dekortert med trebrikke der teksten "Tennbriketter" er brent inn.

Vi verdsetter naturen

Fokus på gjenbruk og miljø handler i det store og det hele om å ta vare på naturen og planeten vår. Vi kan velge å høste av naturens ressurser, men samtidig også velge å gi noe tilbake til den.

Våre dyktige medarbeidere er ofte ute i skogen for å samle materialer som blir brukt til produksjon av insektshoteller. Ved å ta i bruk bark, kongler, treverk og sagspon, lager vi hjem til naturens mange små og viktige insekter.

Samtidig syns vi det er viktig å ta vare på småfuglene. Til dem bygger vi derfor flotte fuglehus som leveres både ferdig montert og i byggesett.

Insektshotellene og fuglehusene leveres i mange forskjellige farger, og kan kjøpes i Gamle Hagen Bruktbutikk, Bælgodt i Spydeberg og FunnyFarm i Hobøl.

En av Hobøl ASVOs mannlige medarbeidere viser stolt frem fuglehusene han har laget. Han holder et ferdig hus, og ett sett i armene og i hyllen til høyre for han er det mange ferdige fuglehus stilt opp.

Kortfilm om gjenbruk, natur og miljø

Copyright © 2021- Hobøl ASVO AS

Vi bruker cookies på denne nettsiden for å forbedre din surfeopplevelse. I tillegg analyserer vi trafikken på nettstedet med formål om forbedret innhold. Ved å trykke på "Aksepter", tillater du vår bruk av cookies.   Les mer