Søm og Vevestua

På Søm og Vevestua blir gjenbruk og miljø virkelig satt ut i praksis. Det er kun kreativiteten som setter stopper for hva våre sprudlende medarbeidere kan lage, -og kreativiteten på denne avdelingen er stor.

Lokalbefolkningen er flinke til å levere blant annet brukte møbler og store tekstiler til oss på Hobøl ASVO. Noe av dette tar turen innom Søm og Vevestua hvor det brukes i produksjon av nytt håndarbeid.

Gammelt sengetøy, duker og gardiner rives i remser og veves til filleryer eller vesker. Her praktiseres også møbeltapetsering, slik at gamle møbler får nytt liv og kan glede et nytt hjem.

I tillegg utføres diverse sømoppdag, som f eks reparasjon av kalesjer og båtputer, eller omtrekk av behandlingsbenker.

Gjengen på Søm og Vevestua lager blant annet

  • filleryer
  • sitteunderlag
  • vesker
  • ampler
  • puter
Oversiktsbilde av salmakeravdelingen. 5 medarbeidere er tilstede.

Arbeidsleder Liv Berit og de ansatte har faste sømoppdrag for ordinære bedrifter.

Medarbeiderne på Søm og Vevestua lærer bruk av symaskin og vevstol. I tillegg får de utforske mange forskjellige håndarbeidsteknikker.

To kvinnelige medarbeidere på salmarkeravdelingen viser frem ting de har laget. Den ene av dem holder rundt den andre og begge smiler stolt.
En av Hobøl ASVO sine medarbeidere holder viser frem tøystrimler fra opprivde sengetøy osv. Disse brukes til å lage nye ting med.
Bilde av en ung jente som sitter og vever tepper eller filleryer ut av tøyremsene som er blitt revet opp av gamle sengetøy osv.
Bilde tatt over skulderen til korthåret kvinne mens hun strikker med rundpinne. På bordet er det kaffekopper og flere garnnøster.
Avdelingens leder smiler til kameraet mens en av medarbeiderene snakker. Avdelingen er pyntet med grønne planter og blomster og på bordet er det symaskin og blant annet en stor kurv med garn.
En kvinnelig medarbeider sitter og lager ampler til blomsterpotter. Hun har gult hårbånd og er kledd i kjole.
Kvinne kledd i kjole holder opp en av mange ampler hun har produsert, men hun stolt smiler til kamera.
En blid kvinnelig medarbeider titter frem gjennom en stolreamme og vinker til kameraet mens hun roper "Hey!". :)

Snurr film!

Copyright © 2021- Hobøl ASVO AS

Vi bruker cookies på denne nettsiden for å forbedre din surfeopplevelse. I tillegg analyserer vi trafikken på nettstedet med formål om forbedret innhold. Ved å trykke på "Aksepter", tillater du vår bruk av cookies.   Les mer